Gastenboek

Schrijf een bericht

Vandaag hebben we ons konijn Luuk individueel laten cremeren.

We zijn heel goed geholpen! Mede door de mooie ambiance in de afscheidsruimte hebben we Luuk een waardig, liefdevol afscheid kunnen geven.

Omdat we momenteel geen ruimte hadden om Luuk koel te bewaren na zijn overlijden (wat op zondag is gebeurd), waren we heel erg blij dat we Luuk al op een zondag konden brengen, zodat hij koel bewaard kon worden tot aan de crematie. Het was geen kwestie van afgeven, maar we kregen gelijk de tijd om hem in de afscheidsruimte mooi op een baar neer te leggen, op zijn eigen kleedje en we kregen ruim de tijd om afscheid te nemen. Dat gaf ons toen al een goed gevoel.

Wat we ook heel fijn vonden is dat je overal bij mag zijn. Niets is te gek en er wordt over alles uitleg gegeven.

Bedankt voor deze steun en we zullen dit crematorium zeker aanprijzen!

Pascal en Laura

maandag 26 januari 2015
Dag lieve Youk

Bedankt voor de 9 1/2 jaar dat je onze trouwe lieve en vrolijke vriend was. We hebben van je genoten... Totdat je plots ziek werd en in een tijd van 7 weken hebben we het besluit moeten nemen, om je te laten inslapen..

op vrijdag 28 november 2014 ben je vredig thuis ingeslapen.. Daarna hebben we je naar peelrust gebracht.. waar we heel goed werden opgevangen.. En waar we heel mooi afscheid van je hebben kunnen nemen. Op dinsdag 2 december ben je gecremeerd en op woensdag 3 december hebben we je mogen ophalen..

We missen je gekwispel en je aanwezigheid.. Het is heel stil in huis ook je kattenvriendjes Sally en Rebel missen jou.

DAg lieve lieve youk Rust Zacht je ben voor altijd in ons hart

Je baasjes Patrick, Astrid en Phoebe
en je 2 vriendjes sally en rebelvrijdag 12 december 2014
Op 30-10-2014 hebben we een zwaar besluit moeten maken om jou in te laten slapen .
Maar de blik in je ogen gaf aan het is goed zo naar ruim 12 jaar in ons midden te zijn geweest .

Na dat je in vrede was gaan slapen zijn we naar huis gegaan om daar je nog even bij ons te hebben en
afscheid te nemen van je twee maatjes Spike en Olly .

om 10 uur zijn we naar peelrust gegaan waar je een warm en waardig afscheid hebt gehad.
Op 31-10-2014 ben je om 9.30 gecremeerd en op 1-11-2014 hebben jou opgehaald om je weer fijn bij ons thuis te hebben .

Je hebt nu thuis een mooi plekje gekregen wat je dik hebt verdiend !!!

Benji wat missen we jou je kon zo heerlijk snurken en dat horen wij nu niet meer.
Ook Spike en Olly snappen niet waar je bent .
Wij hebben heel veel steun aan hun tweetjes .


Rust Zacht lieve Benji !!! je bent voor altijd in ons hart
Je baasjes Marco Ester en Dion
Je maatjes Spike en Olly
Je opa en oma want als je die hoorde roepen was je door het dolle heen.

dinsdag 04 november 2014
IN MEMORIAM MAZZELTJE
de levenscirkel is rond

geboren 24 – 07 - 1998
ingeslapen 04 – 06 - 2014


Ons hondenkind

Een zeldzame parel
met hartje van goud
ons kostbaarste bezit
werd bijna 16 jaar oud
en slaapt nu in alle rust
de slaap der eeuwigheid.


Als een prachtig sterretje
nu stralend hoog hierboven
een zacht flonkerend lichtje
wat voor ons nimmer zal doven.

Iedere avond kijken we omhoog
onze blikken raken de hemel aan
om je steeds te laten weten dat je
in onze harten blijft voortbestaan.


Aan een tere liefdevolle draad
rijgen we nu stil en woordeloos
de tranen van gemis !


Josselyne en Ger


Beste mijnheer Meulenmeesters

Aan het eindstation van mijn levensreis toen ik geen kracht meer had om verder te gaan, zorgden mijn vrouwtje en baasje er voor, dat ik "pijnloos" de overstap kon maken naar het dierenparadijs aan de andere kant van de Regenboogbrug.

Het was voor m'n lieve baasjes beslist niet gemakkelijk, om een beslissing over leven en dood te nemen. Maar er was geen andere uitweg meer en te saam met mijn dierenarts maakten zij het mogelijk voor mijn om rustig op mijn geliefde plekje en in hun nabij zijn in te slapen.... gewoon heerlijk thuis... in mijn eigen vertrouwde omgeving.

Enzo is het goed.

Een dag later brachten ze mij naar het crematorium Peelrust, alwaar ze onder een fijne begeleiding uwerzijds definitief afscheid van mij konden nemen. In de afscheidskamer brachten de waterval en de warm gevoelige muziek een serene rust en acceptatie van het gebeuren teweeg, waardoor mijn allerliefste vrouwtje datgene kon doen, wat ze mij beloofd had, n.l. mij tot het laatst begeleiden en ze bracht mij zelf naar de crematieoven. Ik ben dankbaar dat zij haar belofte heeft kunnen nakomen, en dat was voor haar en mijn lieve baasje alleen mogelijk door de fijne sfeer en de voelbare liefde voor dieren waarmee zij omringd werden.

Het was goed. Heel veel dank voor dit door u gecreerde prachtige afscheid van mijn aardse leven.
De Regenboogbrug

Er is een plaats in de hemel die Regenboog brug heet. Als een dier waar je veel van houdt doodgaat, dan gaat dat dier naar de Regenboog brug. Daar zijn uitgestrekte weiden en heuvels voor onze lieve vrienden, zodat ze met elkaar kunnen rennen en spelen. Er is genoeg eten, water en zonneschijnen onze vrienden voelen zich daar warm en prettig. Alle oude en zieke dieren worden daar weer jong en beter. Alle dieren die gewond of verminkt waren, worden weer sterk en gezond, precies zoals wij ze herinneren in onze dromen. De dieren zijn gelukkig en tevreden, er is echter een klein ding: Ze vinden het jammer dat ze hun baasje of bazinnetje achter hebben moeten laten. Ze rennen en spelen met elkaar, maar dan komt de dag dat er eentje plotseling stopt met spelen en in de verte tuurt. Zijn ogen beginnen te stralen, hij begint te trillen van opwinding. Plotseling verlaat hij de groep, rent over het groene gras, sneller en sneller. Hij heeft je gezien en als jij en je lieveling elkaar eindelijk treffen, houden jullie elkaar stevig vast, bij deze vreugdevolle hereniging. Om nooit meer uit elkaar te gaan. De vrolijke kussen overstelpen je gezicht, je handen aaien zijn liefdevolle kop en je kijkt weer in die trouwe ogen, die je zolang niet hebt gezien,maar die altijd in je hart zijn gebleven. En dan gaan jullie samen over de Regenboog brug...

dinsdag 01 april 2014
Leider musste ich mich von meinem geliebten Cairn Terrier Mix Jimmy nach nur 9 Jahren trennen. Er hatte Knochenkrebs und wurde am 31.1.2014 eingeschläfert Am 4.2.2014 wurde er hier im Krematorium würdevoll eingeäschert. Obwohl der Anlaß schrecklich war, habe ich mich bei Ihnen sehr wohl und gut aufgehoben gefühlt. Ich konnte mich ganz in Ruhe von meinem besten Freund verabschieden, alles war so friedlich und es tat mir gut, ihn nochmal sehen und streicheln zu können...

Nun steht seine Urne neben meinem ersten Hund Bobby, der ebenfalls eingeäschert wurde. Beide "schauen" nun aus meinem Küchenfenster. An den Urnen habe ich Fotos von meinen Hunden geklebt und die Halsbänder darum gelegt.

Ich habe mich auch sehr über den "Nachrruf" mit dem Gedicht gefreut, als Jimmy genau 2 Wochen tot war. Ich habe es mit einem Foto von ihm eingerahmt.

Vielen Dank für die liebevolle Unterstützung!

Viele Grüsse aus Oberhausen, NRW, Deutschland! :-)

woensdag 26 februari 2014
op 04-11-2013 hebben we onze kleine vriend wobbes laten cremeren bij jullie. we hadden gekozen voor een inviduele crematie, ondanks dat we 45 minuten te vroeg waren was het geen probleem, we hebben alle tijd gekregen en op een zeer rustige en fijne wijze afscheid kunnen nemen. met van jullie alle begrip en mede leven. en een pluim waard hoe jullie het doen en met alle betrokkenen omgaan. geen lopende band werk maar alle tijd en medeleven. ook fijn dat we onze lieve wobbes gelijk in een urn weer mee mochten nemen. alle respect hoe jullie ons hierin hebben geholpen nogmaals heel veel dank. johan en ingid van stiphout. we zullen jou nooit vergeten lieve wobbes

dinsdag 05 november 2013
Op 14-2-2013 hebben wij geheel onverwachts afscheid moeten nemen van onze kleine dwergkees Kim. Bijna 16 jaar trouwe vriendschap en liefde hebben we van haar ontvangen..

Wat zijn we blij dat en dankbaar dat jij een deel van ons leven mocht zijn Maar lieve Kim wat zullen we je missen

Gelukkig hebben we door de goede service van Peelrust je gisteren wel weer een mooi plekje kunnen geven daar waar je zo graag was thuis bij ons

Slaap zacht kleine kanjer

vrijdag 15 februari 2013
Op 29 januari jl hebben we afscheid moeten nemen van onze Bulldog Grunt. Hij was een grote lieve trouwe vriend waarvan we ruim 8 jaar veel plezier aan hebben mogen beleven. Zijn grootste genot was om achter de treinen aan te hollen toen hij nog in goede conditie was.

We vonden dat hij een mooi afscheid had verdient en zijn bij Peelrust gekomen om hem daar individueel te laten cremeren. Het was allemaal heel mooi opgezet en ontroerend om te zien dat we ook dieren een waardig afscheid kunnen bieden! Onze dank is ook groot voor de manier dat we uitleg hebben gekregen over alles en het medeleven wat oprecht vertoont werd.

Grunt heeft na de crematie zijn laatste reis gemaakt naar de 'treintjes' en dat geeft ons een goed gevoel.

Gruntje... ik mis je heel erg en zal je nooit vergeten

Geertje in 't Veld

vrijdag 01 februari 2013
Beste mensen,

Op 5 november jl hebben wij afscheid moeten nemen van ons lieve maatje Lady. We hebben haar 15 jaar mogen hebben en in al die jaren hebben we veel plezier aan haar beleefd. We hebben haar bij jullie gebracht om te cremeren en zijn erg goed opgevangen. We mochten haar op een mooie tafel leggen in een al evenzo mooie kamer met fijne muziek op de achtergrond. We hebben op ons gemak afscheid kunnen nemen en een dag later mochten we haar alweer ophalen in een door ons uitgezochte urn. We danken jullie voor het respectvolle optreden en het meedenken.

Lieve Lady we missen je ontzettend en we zullen je nooit vergeten. Maar we weten ook dat we het goed gedaan hebben zo. Dag lief meisje!

Met vriendelijke groeten

Puk en Bertie Spierings

 

Wilt u uw bericht veranderen of uit het gastenboek halen neem contact met ons op.

Peelrust dierencrematie en dierenbegraafplaats