Gastenboek

Schrijf een bericht

Vanochtend hebben we onze lieve Faska na bijna 16 jaar op een hele liefde en respectvolle manier bij Peelrust laten cremeren.
De oprit naar Peelrust gaf al een zegen van rust......de emotie temperde al een beetje weg.
we werden zeer warm welkom geheten door Angela. die ons meteen naar een van de zeer sfeervolle afscheidskamers bracht, waar we Faska op haar eigen kussen en knuffek een verrijdbare keurig af gerokte tafel hebben gelegd. de kaarsjes brande bij Faska.......het ijs was gebroken..... mede door Angela die ons zeer gerust stelde en een heldere toelichting gaf wat de vervolgacties zouden worden. We hebben Faska zelf in de oven mogen leggen en het luik laten zakken en tot slot de oven aan gezet.....tussentijds werd er thee of koffie geserveerd en een praatje gemaakt. na afloop de oven de restanten van Faska in een mooie bus gedaan met haar naam er op mee naar huis gekregen.
Onze grote complimenten en dank naar Angela van uitvaartcentrum de Peelrust.

Een échte aanrader, waar de klant KONING is!
Op 10 juni j.l. is onze lieve, trouwe en aanhankelijke Pim vrij plotseling aan acuut nierfalen gestorven.

Hij is 15 jaar geworden voor een Yorkshire Terriër niet zo oud, onze vorige hond Guido is ouder geworden.

Alles ging snel, té snel en dan ga je bellen en bellen om een crematorium te vinden waar we onze belofte gestand konden doen en waar te maken.

Er voor hem te zijn van begin tot het einde.

Geen van de crematoria vertelde ons het hele verhaal nl. dat individueel niet betekent 'alleen.' Dit kan met twee, drie of meer dieren zijn. Er werden steeds andere redenen gegeven waarom we niet bij de crematie konden zijn.

Zo zou het te lang gaan duren' wel anderhalf uur, de as bleef lang heet' en 'het is niet u vraagt en wij draaien' enzovoort..

Uiteindelijk na uren en uren bellen kwamen we op de site van Peelrust en contact opgenomen. De site is duidelijk m.b.t. 'wat is individueel en welke mogelijkheden er zijn.'

Onze wensen besproken en woensdag 13 juni naar Peelrust gereden. Onze Pim op een dekentje dicht bij ons. We hadden hem wel die dagen gekoeld.

De eigenaar/beheerder de heer Meulenmeesters heeft ons vriendelijk en meelevend ontvangen.

Alles wat was afgesproken is gebeurd, we hebben Pim [ hoe moeilijk ook ] in de oven gelegd en samen met de heer Meulenmeesters de resten in de vermaler [ cremulator ] gedaan en de as in de daar aangeschafte urn en meteen meegenomen.

We hebben 400 km gereden [ v.v. ] maar al was het 1000 geweest dan hadden we het nog gedaan. We weten nu zeker dat het de as van onze Pimmetje is.

We houden van alle dieren maar in dit geval willen we - uiteraard - de as van onze lieveling.

Spijtig dat andere crematoria niet de openheid betrachten welke Peelrust - ook in dit opzicht - zo bijzonder maakt.

Vanuit het diepst van ons hart bedanken we u.

Cor en Jetske Dijs.
Heel veel dank voor de lieve en goede zorg. Fred en Brigitte
Het achterlaten van het allerliefste wat je heb is zo vreselijk moeilijk.
Wij brachten Lulu naar de peelrust en de manier waarop onze lieverd behandeld werd met zo veel waarde maakte dat de pijn verzachte Bedankt iedereen van de Peelrust
Vorige week afscheid moeten nemen van ons lieve hondje Guus.
We konden aangeven wat we zelf wilden doen, dat was erg fijn.
Zijn erg begripvol en meelevend.
En deze week kregen we een kaartje, erg attent,
Nogmaals bedankt voor alles.
2 weken geleden mijn beste maatje gecremeerd. Precies op de wijze zoals ik het wilde, wat ik zelf wilde doen mocht ik zelf doen. De begeleiding was geweldig. Alle tijd en bijzonder begripvol. En deze week een kaartje ontvangen. Dank voor alles!
9 maart heb je ons verlaten 12 jaar hebben we van je mogen genieten. Nu wordt de pijn van het gemis minder zit er vandaag een briefje bij de post dank je wel Huisdieren begraaf en crematiecentrum
Peelrust voor het lieve berichtje
Lieve zorgzame mensen van Peelrust,

Jullie hebben ons zo'n bijzonder geweldig liefdevol afscheid van ons honden kind Baylee gegeven
Wij hebben dit zo fantastisch ervaren hoe jullie dit doen en hiermee omgaan
Alles netjes van te voren aangegeven was zo prettig en totaal niet eng...heel vredig hebben wij afscheid kunnen dankzij jullie goede zorgen

BEDANKT
Maandag 26-02-2018 hebben ik en een goede vriend van mij mijn allerliefste Floris (Cavalier King Charles Spaniel) laten gaan daar hij niet meer kon lopen, zijn stoelgang liet te wensen over en hij at en dronk niet meer, kortom, zijn "batterij" was helemaal leeg.
Diezelfde dag is hij nog opgehaald bij de dierenarts door "Peelrust" waarna er contact is geweest over wanneer de uitvaart zou plaatsvinden.

De volgende dag, dinsdag 27-02-2018, de dag waarop de uitvaart zou plaatsvinden arriveerden we bij Peelrust en werden hartelijk doch netjes ontvangen.
Er werd ons gevraagd of we meteen of later van mijn huisdier afscheid wilden nemen en togen vervolgens naar de "afscheidsruimte" waar mijn allerliefste Floris super netjes lag opgebaard.

Het was in een woord fantastisch mooi geregeld, schemerig, een kaarsje aan prachtige rustgevende muziek op de achtergrond en een rustgevende waterval.

Het was een mooi afscheid waarna hij vervolgens naar zijn laatste rustplaats werd gedragen en zachtjes in zijn grafje werd gelegd.

Heb nog een lief briefje met hem meegegeven en wat aarde in het grafje gelegd.
We kregen nog koffie/thee in de ontvangstruimte en even later togen we met een goed gevoel huiswaarts.

Deze uitvaart voor mijn lieverd was volledig naar wens en zelfs nog meer.
Echt een aanrader.

Bedankt lieve uitvaartmaatschappij ''Peelrust'' vader en dochter
Wij bedanken Peelrust voor de begripvolle steun, de liefdevolle en waardige verzorging gedurende het afscheid nemen van Bobby.

 

Wilt u uw bericht veranderen of uit het gastenboek halen neem contact met ons op.

Peelrust dierencrematie en dierenbegraafplaats