Begrafenis

Uw huisdier met grafrecht begraven of anoniem?

Met grafrecht begraven van uw huisdier

Met grafrecht is begraven met een grafperkje waar u op mag zetten wat u wilt. De eerste 5 jaar grafrechten zijn inbegrepen bij de begravenis. Na 5 jaar kunt u het grafrecht verlengen. Telkens per 2 jaar. Het graf wordt ± 1 meter diep gemaakt. Men mag het huisdier begraven in een houten kistje, rieten mand, kartonnen doos of in een doek gewikkeld. Maar het huisdier kan ook puur natuur begraven worden. Het is maar net waar u voor kiest.

Vlak voor de begrafenis kunt u in alle privacy afscheid nemen van uw huisdier in onze afscheidsruimte. Wij begraven uw huisdier, of als u dit wenst mag u zelf uw huisdier in het graf leggen. U kunt een schep aarde in zijn graf strooien of het graf helemaal toe dekken. Na de begrafenis bieden we u een kopje koffie of thee aan, waarbij de nodige formulieren ingevuld worden.

De grafbedekking mag u een persoonlijk karakter geven. Zolang deze binnen de afmetingen van het graf blijft. U onderhoudt zelf het graf van uw huisdier. Wij onderhouden de begraafplaats en zien er op toe dat u zich te alle tijden welkom voelt, om het graf te bezoeken.

Teruggeven aan de natuur (Anoniem begraven)

Tevens is er ook de mogelijkheid om uw overleden huisdier voor een eenmalig bedrag anoniem te begraven. Uw huisdier wordt dan begraven op het natuur veldje. Daar staat een appelboom en in de zomer staan er veldbloemen. Hierbij is het dan ook niet mogelijk om het huisdier iets mee te geven in het graf of er iets op te zetten. Wij willen graag dat het natuurlijke karakter van het veldje behouden blijft.

De huisdierenbegraafplaats is vrij toegankelijk van zonsopkomst tot zonsondergang.

Prijzen huisdier begrafenis

Peelrust dierencrematie en dierenbegraafplaats