Crematie

 afscheidsruimte

Uw huisdier kan op verschillende manieren gecremeerd worden. Hieronder word dit uitgelegd.

Individuele crematie

Onder een individuele crematie wordt verstaan; zodanig de crematie voltrekken dat de as van het huisdier volledig individueel behouden blijft. Bij een individuele crematie behoeft het crematorium het huisdier niet noodzakelijkerwijs alleen in de oven te cremeren.

Belangrijk is de huisdieren goed te scheiden. Dit doen we door middel van afscheidingen. Deze worden zo geplaatst dat elk huisdier in een eigen compartiment van de oven ligt, zodat volledig het individuele karakter van de as bewaard blijft. De asresten worden na het voltooien van het crematieproces opgevangen in een asbus en kan door u na afspraak worden opgehaald.

 

Collectieve Crematie (gezamelijk)

Bij een gezamelijke crematie wordt uw huisdier met meerdere huisdieren tegelijk gecremeerd. Na de crematie is het niet meer mogelijk de as van een bepaald huisdier individueel te behandelen. Bij collectieve crematie wordt altijd de as door ons verstrooid op ons strooiveld. Waar u altijd welkom bent

 
Persoonlijke crematie 

Als extra optie is er de mogelijkheid om de crematie bij te wonen. Bij deze optie heeft u niet alleen de mogelijkheid om persoonlijk afscheid te nemen maar kunt u bij het gehele crematie proces aanwezig zijn. Wij geven u uitleg over de crematie waarna wij deze opstarten. U mag overal bij aanwezig zijn maar bepaalt zelf waar bij u aanwezig wilt zijn. Tijdens de daadwerkelijke crematie kunt u wachten in de wachtkamer of een bezoek brengen aan het strooiveld of begraafplaats. De duur van de crematie is afhankelijk van de grootte van uw huisdier en varieert van 1 tot 2.5 uur. De asresten kunnen na het voltooien van het crematieproces direct door u mee naar huis worden genomen. Als u van deze optie gebruik wilt maken dient u dit van te voren kenbaar te maken.

As bestemmingen

Peelrust heeft een uitgebreide keuze wat betreft as bestemming. U kunt de as individueel laten verstrooien door ons op het strooiveld. U kunt er voor kiezen de as zelf uit te strooien op ons strooiveld. Wanneer u een blijvende herinnering wenst kan de as in een urn worden bijgezet. U kunt ook bijvoorbeeld een klein beetje as in een ashangertje (sieraad) of gedenk urn laten zetten en de rest van de as zelf of laten uitstrooien.

Wij kunnen de as terug bezorgen bij uw dierenarts (vraag of dit mogelijk is bij uw dierenarts). De as kan ook thuisbezorgd worden via aangetekend pakketdienst van TNT Post.

Bekijk hier het prijsoverzicht voor een huisdier crematie

Huisdieren begraaf en crematiecentrum Peelrust  •  Peeldijk 18  •  5423 VB Handel  •  0492 392203  •  06 25365544   |   info@peelrust.nl