Begrafenis

 Huisdieren begraaf en crematiecentrum Peelrust in Handel

Uw huisdier met grafrecht begraven of anoniem

Met grafrecht begraven van uw huisdier

Met grafrecht is begraven waarbij de eerste 5 jaar grafrechten zijn inbegrepen. Na 5 jaar kunt u het grafrecht verlengen. Telkens per 2 jaar. Het graf wordt ± 1 meter diep gemaakt. Men mag het huisdier begraven in een houten kistje, rieten mand, kartonnen doos of in een doek gewikkeld. Het moet biologisch afbreekbaar zijn. Maar het huisdier kan ook puur natuur begraven worden. Het is maar net waar u voor kiest.

Vlak voor de begrafenis kunt u in alle privacy afscheid nemen van uw huisdier in onze afscheidsruimte. Wij begraven uw  huisdier, of als u dit wenst mag u zelf uw huisdier in het graf leggen. U kunt een schep aarde in zijn graf strooien of het graf helemaal toe dekken. Na de begrafenis bieden we u een kopje koffie of thee aan, waarbij de nodige formulieren ingevuld  worden.

De grafbedekking mag u een persoonlijk karakter geven. Zolang deze binnen de afmetingen van het graf blijft. U onderhoudt zelf het graf van uw huisdier. Wij onderhouden de begraafplaats en zien er op toe dat u zich te alle tijden welkom voelt, om het graf te bezoeken.

Terug geven aan de natuur (Anoniem begraven)
 
Tevens is er ook de mogelijkheid om uw overleden huisdier voor een eenmalig bedrag anoniem te begraven. Uw huisdier wordt dan begraven op het natuur veldje. Daar staat een appelboom en in de zomer staan er veldbloemen. Hierbij is het dan ook niet mogelijk om het huisdier iets mee te geven in het graf of er iets op te zetten. Wij willen graag dat het natuurlijke karakter van het veldje behouden blijft.

Bekijk hier het prijsoverzicht voor een huisdier begrafenis

De huisdierenbegraafplaats is vrij toegankelijk van zonsopkomst tot zonsondergang.

Huisdieren begraaf en crematiecentrum Peelrust  •  Peeldijk 18  •  5423 VB Handel  •  0492 392203  •  06 25365544   |   info@peelrust.nl